NUTRIDOME SZÜLETÉSNAP AKÁR -70%

Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Szájvizek

Szájvizek

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

A megfelelő foghigiénia magában foglalja a fogöblítő használatát. A fogöblítő kiegészíti a fogkefével és fogselyemmel történő fogtisztítás folyamatát. Folyékony formája lehetővé teszi, hogy a fogkefe vagy a fogselyem sörtéi számára elérhetetlen helyekre is eljusson. Emellett a szájöblítő antibakteriális hatású, így gátolja a baktériumok terjedését és a mikrobák szaporodását. Emellett korróziógátló és frissítő hatással is rendelkezik, emellett csökkenti a szájban található savak fogzománcra gyakorolt hatását.


Mikor használjunk szájvizet?

Bár a fogorvosok nem értenek teljesen egyet, a szájvíz használatának leggyakrabban ajánlott időpontja a fogkrémmel történő fogmosás és a vízzel történő öblítés után, valamint a fogmosás közötti időszak. Érdekes módon a szájvizek a fogmosás között a leghatékonyabbak. Kiöblítik az ételmaradékokat, amelyek sokáig a szájban maradhatnak, és felfrissítik a leheletet, miközben fertőtlenítik ezt a mikrobák elszaporodására különösen érzékeny területet. Ezért érdemes antibakteriális szájvizet választani.

Fogászati kezelések utáni fogöblítések

Aszájöblítők nagyon fontosak a különböző kezelések utáni foghigiénia szempontjából. Az implantátum behelyezés, a foghúzás vagy akár egy egyszerű fogkőeltávolítás is okozhat vért a szánkban. Ilyenkor az ínyt, az arc belső részét és a szájpadlást különös gonddal kell ápolni, hogy ott ne szaporodjanak el veszélyes baktériumok, amelyek például gyulladáshoz vezethetnek. A száj belsejének fertőtlenítésére kiváló eszköz a fogászati öblítő.

Ugyanezen okból nagyon fontos a szájvíz használata, amikor a fognyakak szabadon vannak. Hiszen, ha fogvérzéssel van problémánk, amellett, hogy megpróbáljuk megszüntetni ezt az állapotot, fontos, hogy ne engedjük, hogy a szájban elszaporodjanak a baktériumok, amelyek számára a vérző, ráadásul nedves és meleg hely egyszerűen ideális környezet a szaporodáshoz.

A szájvizek összetétele

Egy szájvíz vásárlásakor kétségtelenül azzal kell kezdeni, hogy elolvassa a tulajdonságait, és az összetételét is megnézi. A fogöblítőknek különböző funkciói vannak - egyesek elsősorban a fogszuvasodás elleni küzdelmet támogatják, mások a torkot nedvesíthetik, vagy a zománc remineralizációs folyamatáról gondoskodnak. Érdemes tehát meghatározni, hogy az általunk választott terméknek milyen funkcióval kell rendelkeznie. Ugyanakkor érdemes odafigyelni az összetételére a természetes összetevők jelenlétét illetően. A növényi alapú folyadékokat jobban tolerálja a szervezet, különösen, ha nem vagyunk hozzászokva a kémiai termékekhez. Ebben az esetben jól működnek a természetes szájvizek, amelyek többek között a nyírfából kivont cukor, a xilit alapúak. Ez az édes összetevő évek óta a fogkrémek része, mivel lehetővé teszi, hogy jobban elviseljük a mentol csípős ízét (az édes adalék nélkül valóban kellemetlen lenne), miközben nem károsítja a fogainkat. A xilit ugyanis jól ismert korróziógátló tulajdonságairól.

Egy ilyen természetes szájvízre példa az általunk kínált Smilebite termék. Ez vízből, xilitből, glicerinből, nátrium-benzoátból, kálium-szorbátból és mentolból áll. A xilit biztosítja a megfelelő pH-t és antimikrobiális hatással rendelkezik. Segít az ínybetegségek elleni küzdelemben is, a glicerin csökkenti a fogszuvasodás kockázatát, a nátrium-benzoát és a kálium-szorbát pedig olyan szerves vegyületek, amelyek hatékonyan védekeznek a mikroorganizmusok ellen. A mentából kivont mentol jellegzetes, erősen frissítő illatú anyag, amely hosszan tartó frissességérzetet és kellemes hűvösséget biztosít. Választékunkban és otthon is megtalálja.

Változat kiválasztása