Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Intim higiénia

Intim higiénia

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

Az intim higiénia olyan szempont, amelyre különös figyelmet kell fordítani. Csak a helyesen kiválasztott intimhigiéniai kozmetikumok használatával tartható az intim terület egészséges és irritációmentes. Ezért úgy döntöttünk, hogy röviden felvázolunk néhány szabályt az intim ápolásra vonatkozóan.


Rossz gondozás - fertőzésre való hajlam

Sok nő minden korosztályból panaszkodik az intim területeivel kapcsolatos problémákra, amelyek nagyon hajlamosak az irritációra. A száraz bőr, a bőrpír, a viszketés és az égő érzés csak néhány példa a gyakori panaszokra. Sajnos az irritációs problémák nem az egyetlenek, amelyekkel találkozhatunk. Sok nő számára a visszatérő fertőzések is jelentős panaszt jelentenek.

A nem megfelelő intim higiénia lehet az oka a fent említett panaszoknak, vagy súlyosbíthatja a tüneteket. A rosszul megválasztott kozmetikumok a bőr kiszáradásához és irritációjához vezetnek, a bennük található erős tisztítószerek pedig súlyosbíthatják az allergiás vagy fertőzéses tüneteket. Ezért ajánljuk a bevizsgált és kiegyensúlyozott összetételű intimhigiéniai kozmetikumokat.

Mi árthat az intimhigiéniának?

Az intim terület, és különösen a női hüvely jótékony tejsavbaktériumokat tartalmaz, amelyek biztosítják a megfelelő pH-t és védelmet nyújtanak a fertőzések ellen. Eltávolításuk irritációval, de akár komolyabb gyulladással és fertőzésekkel is végződhet. Ezért a női intim higiéniának lehetővé kell tennie, hogy ezek a baktériumok megfelelő mennyiségben megmaradjanak. Ezért nem tanácsosak az olyan anyagok, mint a szürke szappan, az erős mosószerek, a parabének és tartósítószerek, sőt a nagyon erős színezékek és illatanyagok sem.

Mit kell tartalmaznia az intimhigiéniai készítményeknek?

Kétségtelenül a természetes intimhigiéniai termékek a legjobb választás, amelyek kiegyensúlyozott módon segítik e kényes területek tisztítását. Ennek során rendkívül fontos, hogy természetes növényi kivonatokon alapuló, kíméletes készítményeket használjunk. Ezek közül az alábbiakban ismertetett összetevők külön figyelmet érdemelnek.

Tejsav

A tejsav különösen ajánlott az intim higiéniához, mivel képes fenntartani az intim terület megfelelő pH-értékét. A pH-t a legemberbarátabb szintre csökkenti, és a nők ritkábban szenvednek irritációktól és fertőzésektől. Ez elsősorban a tejsavbacilusok megfelelő tenyésztésének köszönhető.

Aloe vera kivonat

Hidratáló és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, valamint gyengéden hűsítő hatású, ami különösen előnyös lehet irritáció esetén. Az aloe vera kivonatot néha "természetes nyugtató tapaszként" emlegetik, mivel felgyorsítja a regenerációt.

Panthenol

Ez egy másik nyugtató és regeneráló hatású összetevő. Segít gyengéden hidratálni a bőrt, és gyorsabbá teszi a regenerálódást. A nyálkahártyákra is pozitív hatással van.

Édesgyökér és más növények

Az édesgyökérkivonatok antibakteriális és vírusellenes hatással rendelkeznek. Kiválóan alkalmazhatóak intimhigiéniai termékekben, mivel segítenek a gyulladások csillapításában. Frissítő, tisztító hatásuk van, és hosszabb ideig tart a frissesség érzése.

Más növények is pozitív hatással lehetnek az intim területre. Ilyen például a pitypang, amely nyugtató és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, vagy a tőzegáfonya, amely összehúzó hatású, és segít a húgyúti és nemi szervi fertőzések leküzdésében.

Glicerin

Ez egy hidratáló hatású anyag, amely regenerálódásra és hűtésre is kiválóan alkalmas. Üdítő hatása különösen erős, ha növényi kivonatokkal dúsítjuk, amelyek jól keverednek vele. A növényi glicerin gyakori kiegészítője az intim higiéniának, mivel az ezt tartalmazó termékeknek jobb, simább az állaga is. Ilyen például a vonzó .

A megfelelő intimhigiéniai termékek használatának hatásai

A lehető legjobb intimhigiéniai kozmetikumok használata nemcsak a tisztaság és a frissesség megőrzésében segít, hanem a bőr és a nyálkahártyák megfelelő ápolásában is. Megszünteti az irritációt és az allergiát, és emellett csökkenti a fertőzések kialakulásának esélyét. A jó intimhigiéniai kozmetikumok használata különösen fontos a nők számára a menstruáció idején.

Változat kiválasztása