Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a fizetéshez
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Akár 70%-os kedvezmények

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Hajhullás samponok

Hajhullás samponok

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

A hajhullás minden korosztályt érintő probléma. Számos tényező okozhatja, az életkortól vagy betegségtől kezdve a külső tényezőkig, amelyek hozzájárulnak a probléma súlyosbodásához. Az egyik alapvető lépés, amit a hajhullás megelőzésére tehet, a jól megválasztott hajhullás elleni sampon használata.


Miért hullik ki a haj?

Az első és kétségtelenül legfontosabb kérdés a hajhullás okára vonatkozik. Sokféle lehet, amelyek közül néhány teljesen kívül esik az ellenőrzésünkön. Ezek közé tartoznak mindenekelőtt a genetikai okok és betegségek, köztük az androgenetikus alopecia, amely a lakosság több mint 50%-át érinti.

A hajhullás további gyakori okai a helytelen táplálkozás és az egészségtelen életmód. Emellett a nem megfelelő kozmetikumokat, köztük az erős mosószereket tartalmazó hajápolás vagy a túl intenzív fodrászati kezelések is hozzájárulhatnak a hajhulláshoz. Nagyon fontos tényező a stressz is, amely súlyosbíthatja a problémát.

Mivel a kozmetikumok nagyon fontos szerepet játszanak a hajhullás csökkentésében, fontos lépés, hogy olyan kozmetikumokra váltsunk, amelyek segítenek csökkenteni a problémát. Ezért természetes samponokat ajánlunk hajhullás ellen, amelyek nem tartalmaznak erős mosószereket. Ennek eredményeként nem irritálják a fejbőrt, és nem súlyosbítják a problémát.

Mi található a természetes samponokban hajhullásra?

Ahajhullásra való természetes samponoknak növényi eredetű, enyhe tisztítószereket kell tartalmazniuk. A természetes szaponinok bőrkompatibilis pH-val rendelkeznek, és anélkül távolítják el a mindennapi szennyeződéseket, hogy a bőr természetes lipidrétegét befolyásolnák. Ennek eredményeként nem okoznak irritációt, bőrpírt vagy viszketést. Mi több, jótékony hatással vannak a bőr állapotára és a szőrtüszőkre, így hozzájárulhatnak a probléma csökkentéséhez.

Erősítő összetevők a hajhullás elleni samponokban

Egy jó hajhullásra való samponnak serkentő hatással kell lennie a hajgyökerek sejtjeire (hajszálsejtek). Használatának hatása munkájuk erősítésében nyilvánul meg, ami viszont azt jelenti, hogy a haj növekedési időszaka meghosszabbodik. Vastagabbá, erősebbé és jobban elhelyezkedő hajhagymává válik. Ez lehetővé teszi, hogy sokkal tovább nőjön, mielőtt természetes ideje lejárna. Ez az összes hajszálra gyakorolt hatás azt jelenti, hogy minden egyes hajszál hosszabb ideig maradhat a fejen - ez pedig csökkenti a hajhullást.

A hajhullás elleni samponok legfontosabb összetevői közé tartoznak tehát a tápanyagok, amelyek a hajhagymák sejtjeinek alapvető összetevőket biztosítanak. Ezek közé tartoznak az ásványi anyagok és vitaminok, különösen a B-, E- és C-vitaminok. Fontos a pantoténsav is, amelynek hiányától a nők gyakran szenvednek. A biotin és a keratin, amelyek közvetlenül erősítik a hajszálakat, szintén hasznosak. A hajhullás elleni samponok erősítő összetétele néha kissé hasonló lehet.

Ahajhullás elleni samponoknak a bőr állapotát is szabályozniuk kell. Ez azt jelenti, hogy jótékonyan kell hatniuk a bőr pH-értékére, normalizálniuk kell a faggyúmirigyeket és meg kell akadályozniuk a korpásodást. A fent említett problémák mindegyike súlyosbíthatja a hajhullást. Éppen ezért gyakori összetevőjük az olyan növényi kivonatok, mint a kamillakivonat, a zsálya vagy az eukaliptuszolaj.

Az Ön igényeire szabott samponok

Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy mindenkinek kicsit más a bőr- és hajtípusa. Ráadásul a hajhullási problémák sokféle okból jelentkeznek. Ezért az átfogó fejbőr- és hajápolásnak magában kell foglalnia a minden igényt tökéletesen kielégítő sampon kiválasztását.

Ezért a hajhullás elleni legjobb samponok egyben különböző egyéb igényekre szánt samponok is. Gyakran a korpával küzdők számára is ilyen típusúak vagy ideálisak. Ez azért van, mert minden problémát átfogóan le kell küzdeniük annak érdekében, hogy hatékonyan csökkentsék a hajhullást.

Változat kiválasztása