Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a fizetéshez
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Akár 70%-os kedvezmények

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

A fürtök különleges ápolást igényelnek, hogy a szálak szépek, egészségesek és könnyen formázhatók maradjanak. A legfontosabb kozmetikumok közé tartoznak a göndör hajra való kondicionálók. Tudja meg, hogy milyeneknek kell lenniük.


A göndör haj kiválasztott problémái

A fürtök sokaknak tetszenek, de gyakran nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen problémákat okozhatnak. Annak érdekében, hogy jó kondicionálót válasszunk a göndör hajra, amely hatékonyan kiegészíti , érdemes ismerni a haj jellemzőit. Ezután könnyebb lesz meghatározni az ilyen típusú haj igényeit.

Először is, a göndör haj érzékenyebb a különböző típusú károsodásokra, mint a normál haj. Ennek oka a finom szerkezet és a nyitott kutikulák okozta nagyfokú porozitás. Ez a tulajdonság viszont azt okozza, hogy a haj könnyen gubancolódik és eredendően száraz. Ennek következtében gyorsan elveszíthetik rugalmasságukat és fényüket. Nehéz továbbá jó állapotban tartani, ha kedvezőtlen külső körülményeknek, például szélsőséges hőmérsékletnek vagy UV-sugárzásnak van kitéve.

Először a hidratálás

A fent leírt problémák miatt a göndör hajra való professzionális kondicionáló első és legfontosabb feladata a szálak intenzív hidratálása. Azaz olyan összetevőket kell tartalmaznia, amelyek képesek a vizet a hajszerkezetbe juttatni és megtartani. Ezek közé tartozhatnak a természetes növényi olajok (köztük az argánolaj) és a kecsketej, amelyek jól működnek az okklúziós réteg létrehozásában.

Ez az, ami körülveszi az egyes szálakat, és finoman lezárja a haj kutikulákat, megvédve azt a kiszáradástól. Mi több, az okklúziós réteget képező lágyítóanyagok jelenléte simábbá, rugalmasabbá és puhábbá teszi a hajat. Így kevésbé hajlamos összegubancolódni és könnyebben fésülhetővé válik. A hatékony védőréteg segít megvédeni a káros külső hatásoktól, beleértve az intenzív napfényt is.

Gazdag összetétel

Mivel a göndör haj mindig intenzívebb ápolást és több tápanyag biztosítását igényli, mint más hajtípusok, a göndör hajra való kondicionálóknak gazdag összetételt kell mutatniuk. Ez lehetővé teszi, hogy minden szükséges tápanyagot eljuttassanak a szálak teljes, nehezen hozzáférhető szerkezetéhez.

A göndör hajra való kondicionálókból mindenekelőtt nem hiányozhatnak a természetes olajok, amelyek nemcsak egy okkluzív réteget képeznek, hanem vitaminokat és ásványi anyagokat is biztosítanak. Ezek közül sok zsírban oldódik, ezért az olajokkal együtt sokkal jobban behatolnak a fejbőrbe, a hajgyökerekbe és magába a hajba, mint nélkülük. A haj számára értékes olajok közé tartozik az esti kankalinolaj, a jojobaolaj, az argánolaj, a szőlőmagolaj, az avokádóolaj, a kenderolaj vagy a kakaóvaj és a sheavaj.

A göndör haj számára legfontosabb vegyületek közé tartozik, amelyeket a kondicionálónak tartalmaznia kell, a biotin és a keratin, amelyek segítenek megerősíteni az egyes szálak szerkezetét. A B-, E- és C-vitaminoknak is ott kell lenniük. Ez utóbbi azért is különösen értékes, mert hatékony antioxidánsként működik, és véd a szabad gyökök okozta korai öregedés ellen.

Antisztatikus hatás

A fürtök gyakran hajlamosak a göndörödésre, különösen egy forró napon, légkondicionáló jelenlétében, vagy éppen ellenkezőleg, amikor a levegőből egy kis vizet kapnak. Ez a hatás általában nemkívánatos, ezért a göndör hajra szánt kondicionálók gyakran tartalmaznak antisztatikus anyagokat, hogy megakadályozzák a göndörödést. Ezek között lehetnek kifejezetten erre a célra kifejlesztett polimerek, amelyek egyben védőszűrőt is képeznek a hajon.

Tisztító krém

Szintén érdekes ötlet, ha göndör hajra való mosakodókrémet választunk. Ez egyszerre fejti ki sampon és kondicionáló hatását, így időt takarít meg a napi hajformázás során. Remekül alkalmas arra, hogy útközben is magaddal vidd, így csökkentheted a táskádban a kozmetikumoknak szánt helyet.

A göndör hajra való tisztító kondicionáló azoknak is szól, akiknek a haja hajlamos a hullásra és a gyors zsírosodásra. Ha aggódsz, hogy a klasszikus kondicionáló alkalmazása miatt már néhány óra elteltével áporodottnak tűnik a hajad, a mosó balzsam remek megoldás. Kíméletes, nem irritál, és anélkül védi a hajadat, hogy elnehezítené azt. Próbáld ki, hátha neked is beválik.

Változat kiválasztása