Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a fizetéshez
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Akár 70%-os kedvezmények

Ingyenes kiszállítás 13 999 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

A hajszőkítés egy népszerű kezelés, amellyel sok nő számára elérhető a választott szőke szín: arany, méz vagy akár platina szőke. A szőkítés azonban bonyolult és invazív folyamat, ezért utána rendkívül fontos, hogy a szőkített hajra való megfelelő kondicionálóval ápolja a szálakat.


Milyen kondicionálókat érdemes használni szőkített hajra?

A szőkített hajra való legjobb hajápoló termékek kiválasztása előtt fontos figyelembe venni a haj szerkezetét és főbb jellemzőit. Fontos megjegyezni, hogy a szőkített hajat gyakran károsítja a rajta használt kozmetikai anyagok agresszív hatása. Ezek célja az volt, hogy felnyissák a haj kutikuláit, és kiöblítsék a természetes pigmenteket (melanin), valamint a korábbi festésekből visszamaradt pigmenteket.

Más szóval, a szőkített hajnak hasonló kondicionálókra van szüksége, mint . Mindkét hajtípus intenzív ápolást és erősítést igényel. A szőkített hajra való jó kondicionálók nem szabad, hogy zsírossá vagy ragacsossá tegyék a szálakat, hanem gyengéden körül kell venniük a hajat egy védőréteggel anélkül, hogy elnehezítenék azt.

Lágyítószerek a védelemért

A szőkítés által károsított hajat nem szabad további invazív kezeléseknek, például erős hajformázásnak alávetni. Emellett fontos, hogy a hajat megvédjük a káros külső hatásoktól, például az UV-sugárzástól, a szélsőséges hőmérséklettől vagy a klóros vagy sós víztől. Ezért a szőkített hajra szánt professzionális kondicionálók mindig gazdagok lágyítószerekben.

A lágyítószerek olyan anyagok csoportja, amelyek okkluzív tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy gyengéden körülveszik a hajat egy vékony, védő réteggel. Segítenek lezárni a haj kutikulákat, és olyan gátat képeznek, amely megakadályozza, hogy a víz kiszökjön a haj belsejéből. Mi több, az emolliensek természetes gátat képeznek a napsugarakkal vagy a vízzel szemben, így azok nem tudnak hatással lenni a szőkített szálakra.

A puhítószerek különböző anyagokat tartalmazhatnak. Ezek közé tartoznak a természetes növényi olajok, mint a jojobaolaj vagy a kakaóvaj, de a speciálisan erre a célra kifejlesztett polimerek vagy akár egyes szilikonok is. Érdemes kísérletezni, kiválasztani azokat, amelyek a legjobban működnek a szőkítés által károsodott hajra.

Intenzív regenerálás és hidratálás

A színezett hajhoz hasonlóan a szőkített hajszálaknak is intenzív regenerálásra van szükségük. Ezért célszerű olyan kondicionálókat használni, amelyek jól ismert anyagokat, különösen fehérjéket tartalmaznak. Ezek lehetnek növényi fehérjék, gyakran búza- vagy zabtejkivonatból származó fehérjék, de selyemfehérjék is.

A szőkített hajra szánt intenzív kondicionálók kiváló kiegészítője a keratin, amely az egyik alapvető építőfehérje. Képes behatolni a haj belsejébe és feltölteni annak belső szerkezetét. Erősíti és regenerálja azt, ami az egész frizura állapotának gyors javulását eredményezi.

A szőkített hajra való legjobb kondicionálók hatékony növényi kivonatokat és olajokat is tartalmaznak, amelyek vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a hajgyökereket és az egész hajszálat. Fokozatosan újjáépítik a sérült hajat, vastagabbá és ellenállóbbá teszik a külső tényezőkkel szemben. Mi több, a stimulált gyökerek hosszabb növekedési fázist garantálnak, ami segít a frizura sűrítésében.

A természetes növényi kivonatok, mint például a cseresznyekivonat vagy az aloe vera, szintén hidratáló hatásúak. Segítenek helyreállítani a haj rugalmasságát, puhaságát és egészséges fényét.

Védelem a színváltozás ellen

A világos színű haj, akár természetes, akár szőkített, ismert arról, hogy hajlamos a sárgulásra. Ezért a szőkített hajra szánt kondicionálók gyakran tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek védelmet nyújtanak ez ellen a folyamat ellen. Ezek főként lila színezékek, amelyek megszüntetik a sárga árnyalatokat a világosított szálakból. Természetes növényi kivonatok, például kamillakivonat is található a kondicionálókban, amelyek a világos hajszínt javítják.

Változat kiválasztása