Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Korpásodás elleni samponok

Korpásodás elleni samponok

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

A korpásodás egy olyan betegség, amellyel sokan szembesülnek. Ha nem veszünk róla tudomást, az azzal végződhet, hogy komoly bőrgyógyászati problémává válik, ezért már az első tünetek megjelenésekor érdemes hatékony intézkedésekről dönteni, hogy csökkentsük és megelőzzük a betegség további kialakulását. A speciálisan korpásodás elleni samponok pontosan ezt teszik.


Mi a korpásodás?

A korpásodás jellemzően hámló kis bőrfoltok formájában jelentkezik, amelyek fehér pelyhek formájában jelennek meg a fejbőrön, a hajon, és a vállakra is hullnak. Emellett gyakran előfordul a hámviszketés és a fejbőr szárazságának érzése (száraz korpa) vagy éppen ellenkezőleg, túlzott zsírosodás (a faggyú túltermelésével járó korpa).

A korpásodás jelenléte a túl sok élesztőgomba jelenlétét jelzi az emberi bőrön. Egészséges embereknél is előfordulnak, de az állapot akkor jelentkezik, ha számuk túlzottan megnő. A korpásodás kezelése ezért elsősorban e mikroorganizmusok számának és aktivitásának csökkentésén alapul.

Érdemes megjegyezni, hogy a korpásodás bármelyikünknél megjelenhet. A szervezet állapotára adott válaszreakció, beleértve a belső betegségek vagy hormonális zavarok (pl. a menopauza idején) előfordulását is. A helytelen táplálkozás gyakori hatása is. Ezen kívül a korpásodás lehet környezeti tényezők, a nem megfelelő, túl agresszív kozmetikumok használata vagy a túl kemény víz következménye.

Hogyan küzdjünk a korpásodás ellen?

A korpásodás elleni küzdelmet a megfelelő kozmetikumok, és mindenekelőtt egy jó korpásodás elleni sampon kiválasztásával kell kezdeni. Ennek jellemzőiről egy pillanat múlva írunk. Emellett érdemes megfontolni, hogy milyen egyéb tényezők járulhattak hozzá a felesleges gombák megjelenéséhez. Ha ezek környezeti tényezők, akkor jó ötlet lenne elkerülni őket, például lemondani az uszodában való úszásról, ha a klór irritálja a bőrt.

A korpásodás elleni hatékony küzdelemhez az is fontos, hogy az egész testünk állapotát vizsgáljuk. A betegségek diagnosztizálása és kezelése, a menopauza hatásainak enyhítése vagy az egészségesebb táplálkozás mind támogathatja a korpásodás elleni sampon hatását.

Természetes korpásodás elleni sampon

A korpásodás ellenisamponok, mint , a bőrápolás és kezelés vonalába tartoznak. Olyan enyhe tisztító formulával kell rendelkezniük, amely nem okoz irritációt, és nem zavarja a fejbőrön lévő víz-lipid réteget. Ezért ajánljuk a természetes korpásodás elleni sampont - összetétele tökéletesen megfelel a fejbőr igényeinek.

A természetes samponok növényi kivonatokból készülnek, amelyek tökéletesen illeszkednek a bőr pH-értékéhez, és irritáció nélkül tisztítják azt. Nem okoznak szárazságot vagy túlzott faggyútermelést, és segíthetnek a faggyúmirigyek normalizálásában is, ami javítja a bőr és a haj állapotát. Enyhén tisztító formulájuk az első lépés a korpától való megszabaduláshoz.

Korpásodás elleni összetevők

Amikor korpásodás elleni samponhoz nyúlsz, elsősorban a benne található összetevőkre kell figyelned, hogy csökkentsd a bőrön lévő gombák mennyiségét. Ezek közül az első helyen az olamin-pirrokton áll, amely semlegesíti a gombákat, és erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ez a vegyület felelős a bőrfertőzések kioltásáért és a bőr egyensúlyának helyreállításáért, így nemcsak a korpásodás megszüntetéséért, hanem a kiújulásának megelőzéséért is.

A Basiclableghatékonyabb korpásodás elleni samponját tovább gazdagították fenyőhajtás kivonattal, amely tisztító és fertőtlenítő hatású. Segít a szeborrea ellen és csökkenti a hámló bőrt. Mi több, a kivonat vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a bőrt, segítve a regenerálódást és a haj újjáépülését.

A korpásodás elleni samponnak úgy is kell hatnia, mintha száraz korpásodás figyelhető meg. Ilyenkor fontos összetevői a hidratáló és tápláló anyagok lesznek. A Berani speciális tápláló samponja ebben az esetben külön figyelmet érdemel, hiszen a hidratálás és táplálás mellett kiváló hajvédelmet is nyújt. Intenzív helyreállító összetevőket tartalmaz, de olyan összetevőket is, amelyek védőfilmet képeznek a hajon és fertőtlenítő hatásúak. Ez a sampon kiválóan alkalmas az irritációk csillapítására és a viszkető bőr problémájának megszüntetésére.

Változat kiválasztása