Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Fogkefék

Fogkefék

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

A fogkefe egyike azoknak a tárgyaknak, amelyek nélkül igazán nehéz elképzelni az életünket. A szájhigiénia a legtöbb ember számára az első dolog, amit az ágyból való felkeléskor tesz, és az utolsó dolog, amit lefekvés előtt tesz. Nem véletlenül mondják, hogy valami olyan szokásunkká válhat, mint a fogmosás. Ön azonban elgondolkodik azon, hogy milyen fogkefét használ?


Fogkefehigiénia

Ha fogkeféről van szó, kevesen ellenőrzik szigorúan, hogy mennyi ideig használják. Általában akkor cseréljük le egy újjal, amikor az éppen használt kezd csúnyán kinézni, vagy egyszerűen akkor, amikor eszünkbe jut. Statisztikailag ezt évente 1-2 alkalommal tesszük, ami túlságosan ritkán fordul elő. Egy fogkefét 2-3 havonta kellene lecserélni. Ez azért van így, mert a tanulmányok szerint 10-12 hétig is hatékonyan működhet. Ez az időtartam akkor helyes, ha ez idő alatt nem volt torokgyulladásunk. Ritkán említik, hogy a korábban használt fogkefét minden mandulagyulladás, köhögés vagy gégegyulladás után le kell cserélni egy újra, mivel a betegséget okozó baktériumok a fogkefén maradnak.

A fogkefe cseréje önmagában azonban nem elég, mert ahogyan a fogainknak, ínyünknek és az egész szájnak is szüksége van a megfelelő higiéniára, úgy a fogkefét is naponta ápolni kell. Hogyan? Egyszerűen úgy, hogy minden használat után alaposan kimossuk meleg vízzel, eltávolítjuk a maradék használt fogkrémet, és a megfelelő módon - a sörtékkel felfelé, és úgy, hogy ne érjen hozzá a háztartásban élő többi személy fogkeféjéhez - elrakjuk. A fogkefe ilyen módon történő kezelése lehetőséget ad a kiszáradásra, ami megakadályozza a mikrobák elszaporodását.

Egészséges fogak kontra környezet

Amikor a gyakori fogkefecseréről beszélünk, gyakran felmerül a keletkező szemét mennyiségének szempontja. Minden egyes használt fogkefe egy újabb hulladék, ez kétségtelen. A megfelelő termékek kiválasztásával azonban esélye van arra, hogy nem szennyezi annyira a környezetet, mint gondolná.

Éppen a bolygóért való aggódás miatt a bambusz fogkefék egyre népszerűbbek. Ez egy olyan termék, amelynek paraméterei semmiben sem különböznek a teljesen műanyagból készült fogkeféktől. A bambusz, amelyből a fogkefe nyele készül, természetes fa, de nem szívja magába a vizet. Ennek eredményeképpen nem kell aggódnia amiatt, hogy a fából készült fogkefe a fürdőszoba meleg és párás környezetében rothadni kezd. A bambusz fogkefék sörtéi nejlonból készülnek, pontosan ugyanolyanok, mint a hagyományos fogkeféké. Lehetnek puha, kemény vagy közepes sörtéjű fogkefék. Egyszerűen csak kissé másképp néznek ki, és minimális környezeti hatásuk van.

A bambusz fogkeféket kínáló gyártók általában arra is ügyelnek, hogy csomagolásuk műanyagmentes legyen. Bár úgy gondolhatja, hogy ez egy apró változás, érdemes minél hamarabb csatlakozni ehhez a trendhez. Tény - a környezetvédelem szempontjából csak akkor lesz jelentősége, ha teljesen megváltoztatjuk a gondolkodásunkat. Talán a jövőben a műanyag fogkeféket is betiltják, akárcsak az ivószálakat és az eldobható edényeket és evőeszközöket, de nem kell felülről jövő jogszabályokra várni, hogy vigyázzunk arra a helyre, ahol élünk. A természetes fogkeféknek egyszerűen belső szükségletből kell természetes választássá válniuk, nem pedig a változó törvények eredményeként.

Gondoskodjon átfogóan a mosolyáról

A Nutridome-nál mindent megtalál, ami a hatékony szájhigiéniához szükséges - puha fogkefék az érzékeny ínyre és antibakteriális . Nálunk az esztétikai kérdésekről is gondoskodhat, hiszen otthoni ápolást is kínálunk. Gondoskodjon fogairól anélkül, hogy a környezetet károsítaná a nálunk található termékekkel.

Változat kiválasztása