Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a fizetéshez
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Akár 70%-os kedvezmények

Ingyenes kiszállítás 13 999 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Az SLS, azaz a nátrium-lauril-szulfát számos haj- és testtisztítószer összetevője. Arra szolgál, hogy a hajról és a bőrről fellazítsa a szennyeződéseket és a zsírlerakódásokat, miközben habosít. Ez a tulajdonsága az oka az anyag népszerűségének. Számos előnye, de hátránya is van, és bizonyos esetekben irritációt és allergiát okozhat. Ezért jobb, ha SLS és parabének nélküli sampont választunk napi használatra. Bátorítjuk, hogy tekintse meg ajánlatunkat!


SLS-mentes samponok: miért érdemes elkerülni ezt az összetevőt

Az SLS egy tisztítószerekben található anyag, amely többek között a habzásért felelős. Emiatt nagyon gyakori összetevője a kozmetikumoknak, például a hajsamponoknak és tusfürdőknek. Bár az ezt az összetevőt tartalmazó készítmények jobban habzanak és könnyebben leöblíthetők, bizonyos esetekben különösen nem kívánatos és mellékhatásokat okozhat. Mik ezek? Például a fejbőr kiszáradása, a faggyúkiválasztás károsodása, égés, bőrpír vagy irritáció. Az SLS-t tartalmazó kozmetikumokat nem használhatják az érzékeny vagy allergiára hajlamos bőrűek. Azonban még akkor is tapasztalhat kellemetlen hatásokat az ezt az összetevőt tartalmazó kozmetikumoktól, ha normális a bőre. Ezért a legjobb, ha kerüljük.

Az SLS mellett az SLES és a parabének is megjelennek a kozmetikai készítményekben. Az SLES hasonló az SLS-hez - mindkét anyag célja a habképzés és a felület alapos tisztítása, bár az SLES hatása valamivel enyhébb, és kevésbé valószínű, hogy irritációt okoz. A parabének viszont tartósítószerek, amelyek szintén érzékenyítést okozhatnak. Érdemes tehát kerülni ezeket az összetevőket a kozmetikumokban.

SLS- és parabénmentes sampon - miben különbözik a hagyományos sampontól?

Az SLS- és parabénmentes samponok biztonságos kozmetikumok, amelyek általában természetes formulákon alapulnak. Ezért az SLS- és parabénmentes samponok kíméletesebbek a bőrhöz, mint kémiai társaik. Az ilyen formulák előnye mindenekelőtt az, hogy nem okoznak kellemetlen elváltozásokat a bőrön. Kíméletesebb a formulájuk is, így anélkül hatnak, hogy megzavarnák a bőr lipidanyagcseréjét. Emellett mélyen hidratálják és táplálják a fejbőrt, valamint erősítik a hajgyökereket. Bársonyos, kellemes tapintású textúrájuk is megkülönbözteti őket, amelyek gyengéden habzanak. Bár ez a gyengébb bőrtisztítás benyomását keltheti, ez téves benyomás. Megfelelő mosási technikával az SLS- és parabénmentes samponok még hatékonyabbak lehetnek, mint vegyszeres társaik. Ráadásul nem kockáztatják a haj vagy a fejbőr kiszáradását.

Parabénmentes sampon - milyen előnyei vannak az SLS-mentes samponnak.

Hatékony az SLS-mentes sampon? Emiatt nem kell aggódnia. Az SLS-mentes samponok összetevői általában természetes eredetűek. A formulák gondoskodnak a bőr igényeiről és helyreállítják annak egyensúlyát. Ha SLS-mentes sampont használ, gyorsan észreveheti, hogy hajának állapota javul. Az SLS- és parabénmentes samponok használatának egyéb előnyei is vannak. Először is, nem kell aggódnia amiatt, hogy bőre irritálttá válik. Ez különösen fontos, ha olyan bőrproblémákkal küzd, mint az allergia, AD, pikkelysömör vagy . Ezenkívül az SLS-mentes termékek támogatják a bőr hidrolipidrétegét, mivel nem zavarják azt, gondoskodnak az egyensúlyról. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az SLS-mentes samponok gyengéden ápolják a hajat, tápláltá, rugalmassá és ruganyossá téve azt. Az SLS-mentes kozmetikumok is használhatók a hajra, de fontos elolvasni a címkéket. Érdemes SLS-mentes termékeket használni? A fenti előnyök azt mutatják, hogy igen! Ezeket a termékeket megtalálod Nutridome üzletünkben!

SLS-mentes samponok - hogyan válasszam ki a legjobbat?

Hogyan válasszam ki a legjobb SLS-mentes sampont? Először is olvasd el az összetevőket. Bár ez elsőre nehéznek tűnhet, idővel könnyűnek fogod találni. Egy természetes sampon összetételében a sampon típusára és a haj típusára jellemző növényi kivonatokat, olajokat, hidrolátumokat vagy növényi összetevőket kell tartalmaznia. Emellett az enyhe samponok tisztító hatásúak, de nem feszesítik a bőrt. Érdemes tehát jó minőségű, SLS-mentes samponba beruházni.

Változat kiválasztása