Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Samponok szőkített hajra

Samponok szőkített hajra

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

A hajszőkítés intenzív eljárás, amely károsíthatja a hajszálakat. Ezért fontos, hogy gondos ápolás kövesse, amely nemcsak az elért színt tartja meg, hanem lehetővé teszi a szálak újjáépítését is. Bemutatjuk a szőkített hajra való professzionális samponok jellemzőit, amelyek biztosan segítenek a megfelelő termék megrendelésében.


Mit jelent a hajszőkítés?

A hajszőkítés bonyolult és időigényes folyamat. A pigment fokozatos eltávolítását jelenti a hajszerkezetből. Ehhez meg kell nyitni a kutikulát, és lépésről lépésre ki kell mosni a korábbi festésekből származó, felhordott pigmenteket (ha vannak ilyenek) és a természetes pigmentet, azaz a melanint.

A haj a szőkítés során sok árnyalaton megy keresztül. Először a legsötétebb pigmenteket távolítjuk el, majd fokozatosan a világosabb pigmenteket. Ennek eredményeképpen a folyamat különböző fázisai során olyan egyenletes színek is megjelenhetnek, mint az intenzív vörös vagy sárga. Ugyanakkor ez egy invazív eljárás, ezért a hajat megfelelően fel kell készíteni, és a szőkítés után speciális kezelésekkel és samponokkal kell kezelni. Nézzük ez utóbbiakat.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a szőkített hajra való samponnak?

Ha azt kérdezed magadtól , hogy milyen sampont érdemes választani szőkített hajra , akkor elsősorban arra kell gondolnod, hogy a szálak hogyan változtak meg a kezelés során - kinyíltak, kiöblítették belőlük a pigmenteket, és újra bezáródtak. Más szóval, erősen meggyengültek és sérültek.

Ezért a szőkített hajra való professzionális sampon mindig erősítő és regeneráló sampon. Jellemzőkkel kell rendelkeznie , mivel sok közös tulajdonságuk van a szőkített hajjal. Mindkét típusú hajszál intenzív kondicionálást és hidratálást igényel. Egy pillanat múlva többet fog olvasni a fontos összetevőkről, amelyeket egy kozmetikumnak tartalmaznia kell.

Ugyanakkor a kozmetikumok nem lehetnek túl erősek, mivel ez zsíros vagy petyhüdt hajhoz vezethet. Arra is ügyelnie kell, hogy ne használjanak erős tisztítószereket, amelyek irritálhatják az amúgy is erősen kémiailag kezelt fejbőrét.

A szőkített hajra való sampon fontos összetevői

Számos olyan összetevő van, amely segít regenerálni a szőkítés által károsodott hajat. Kétségtelen, hogy egy jó samponnak szőkített hajra keratint kell tartalmaznia, amely képes behatolni a haj szerkezetébe. Ily módon erősíti a szálakat, megvastagítja őket, és hozzáadja azokat a tulajdonságokat, amelyeket a kezelés elvett tőlük. A keratin segítségével visszanyerheti a rugalmas, puha és selymes tapintású, gyönyörű fényű hajat.

Aszőkített hajra való samponoknak számos B-vitamint (különösen a B5-provitamint), E-t és C-t is tartalmazniuk kell. Ezeket gyakran természetes módon ápoló és tápláló növényi kivonatokból merítik. Ezek a vitaminok képesek behatolni a hajba és a hajgyökerekbe, valamint a fejbőrbe. Intenzív regenerálódásukat okozzák, miközben táplálják a teljes szerkezetet. Nekik köszönhetően a haj is aktiválódik a növekedésre, és csökken a hajhullás esélye.

Külön kiemelendő a C-vitamin, amely ráadásul védőréteget képez a hajon. Erős antioxidáns, amely véd a szabad gyökök ellen. Következésképpen segít megőrizni a szép színt és ellensúlyozza a haj öregedését.

Ellensúlyozza a színváltozásokat

A gyönyörű szőke haj, legyen az arany vagy esetleg platina árnyalatú, mindaddig lenyűgöző marad, amíg sikerül megvédeni a színváltozástól. És sajnos a szőkített haj lassú sárgulása nagyon gyakori jelenség. Ezért van az, hogy a szőkített hajra való samponok gyakran tartalmaznak lila pigmenteket a készítményükben. Ezek segítenek megőrizni az elragadó színt melegebb vagy akár sárgás árnyalatok nélkül.

Arra azonban ügyelni kell, hogy ne használjunk túl gyakran lila sampont. Ez ugyanis nem kívánt szürke színt eredményezhet a hajon.

Változat kiválasztása