Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Kondicionálók festett hajra

Kondicionálók festett hajra

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

A festett haj speciális ápolást igényel, amely segít regenerálni a hajat, miközben kiemeli a pigmentek által szerzett pompás színt. Ebből a célból célszerű a festett hajra kifejlesztett samponokhoz és kondicionálókhoz egyaránt nyúlni. Nézze meg, melyek ezek legfontosabb jellemzői.


Kondicionáló és sampon - elválaszthatatlan páros a színápolásban

A festett haj színe már az első napon és még néhány napig utána is gyönyörű. Idővel azonban lassan elkezd kimosódni és kifakulni, így szürkévé, fakóvá és kevésbé esztétikussá válik, mint kezdetben. Ez egy természetes folyamat, amely számos tényezőnek, elsősorban a rendszeres mosásnak, de a napfénynek való kitettségnek is köszönhető.

Ahhoz, hogy a hajszálak színe szép maradjon, speciális termékeket kell használnod, amelyek segítenek megőrizni a színt. Ezek nem csak megakadályozzák a kimosódást, de ki is emelik a színezés során elért árnyalatot. A festett hajra való kondicionálóknak együtt kell működniük velük - magára a színre is hatnak, miközben segítenek a haj helyreállításában is.

Miért olyan fontos a helyreállítás?

Nem szabad elfelejtened, hogy a színezés egy invazív eljárás, amelynek következtében a haj hámsejtek felhasadnak, és a sötét (vagy más várt) pigment behatol a haj szerkezetébe. A következő lépés a pikkelyeinek lezárása, aminek az a célja, hogy kisimítsa a szálakat, de egyben lehetővé teszi, hogy a pigmentek hosszabb ideig a hajban maradjanak. A szőkítés kissé másképp működik: a kutikulák megnyitása után a természetes pigmenteket kimossák, ami világosabb színt eredményez.

A szőkítés után a haj mindig sérült és száraz, ezért fontos a haj regenerálása, hogy visszaadja a haj simaságát, puhaságát és fényét. Ehhez ideálisak többek között azok a termékek, amelyek képesek közvetlenül a szálakba keratint építeni. Ezáltal javul a szerkezetük és a vastagságuk, simábbá és rugalmasabbá válnak.

Melyik helyreállító kondicionáló a legjobb?

Ha kíváncsi vagy , melyik kondicionáló a legjobb a festett hajra, és nem szeretnél csak keratint használni, azt tanácsoljuk, hogy figyelj az összetételre. Ebből megtudhatja, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a kozmetikum.

Aszínezett haj ravaló professzionális kondicionálók egyéb regeneráló összetevőkben is gazdagok. Ezek közé tartoznak a természetes olajok (például argán- és szőlőmagolaj, kakaóvaj vagy sheavaj), amelyek segítenek a hidratálásban, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítanak. Feladatuk, hogy a teljes hajat és annak gyökereit úgy táplálják, hogy azok növekedésre serkentik, és a haj teljes hosszának természetes regenerálódását eredményezik.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a természetes növényi olajok okkluzív hatásúak (lágyító hatásúak), és finom védőgáttal veszik körül a hajat. Ennek eredményeképpen kevésbé befolyásolják őket a környezeti tényezők - és ezért kevésbé hatnak a hajszínre is. Az emolliensek védelmet nyújtanak a nedvességvesztés és a hajszálak felnyílása ellen is, ami káros lenne.

A színezett hajra szánt természetes balzsamok fontos jellemzője, hogy növényi kivonatokon alapulnak, és nem tartalmaznak irritáló anyagokat (például szilikonokat, alkoholt, parabéneket vagy ásványi olajokat). Ennek eredményeképpen segítenek megvédeni a bőrt az irritációtól, ami nem nehéz egy invazív színkezelés után.

Színkiemelés

A festett haj esetében a szín kiemelése ugyanolyan fontos, mint a szálak egészségének ápolása. Ezért célszerű kifejezetten a festett hajra való jó kondicionálókat használni, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek kiemelik a szálak színét. Ilyen például a Re:flect Active Shine & Repair™ kondicionáló, amely sűrített növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek fokozzák a fényt és a színt. Vörösre festett hajra való kondicionálóként is jól használható, mivel segít kiemelni az elért szín mélységét.

A sötét hajra való kondicionálónak védenie kell a napsugarak és a szabad gyökök ellen, amelyek gyorsan kifehéríthetik a színt. Erre a célra célszerű olyan terméket használni, amely papaya kivonatokat tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a szárító és szabad gyökök hatását. Ezek egy okkluzív réteg kialakításával védik a sötét hajat.

Egy másik különlegesség a szőke hajra való kondicionálók, amelyek nemcsak a fényvisszaverődést hozzák ki, hanem a sárgulást is megakadályozzák. Ehhez egyaránt tartalmazniuk kell kamillakivonatot, amely kiemeli a szőke színt, és ibolya pigmenteket, amelyek védelmet nyújtanak a sárgulás ellen.

Változat kiválasztása