Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a kosárhoz
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Emulziók

Emulziók

Rendezés:

Hoppá...

Ez is érdekelhet

Az intim területekre szánt kozmetikumok közül az egyik legnépszerűbbek az intimhigiéniai emulziók. Finom, krémes állagukkal gyönyörködtetnek, és minden nő számára lehetővé teszik az egészséget és az irritációmentességet. Nézzük meg, milyen összetevők határozzák meg ezt, és milyen más kozmetikumokra érdemes odafigyelni.


Női intim higiénia

A nők különös jelentőséget tulajdonítanak az intim higiéniának, mivel ezek a testrészek könnyen irritálódnak. Kellemetlen kellemetlenségek, például viszketés, égés és bőrpír jelentkezik, a bőr pedig kiszárad és rugalmatlanná válik. Ez komolyabb egészségügyi problémákkal is járhat, beleértve a visszatérő fertőzéseket.

Mint kiderült, a nők számára megfelelően kiválasztott intimhigiéniai emulziók segítenek kiküszöbölni ezeket a problémákat és csökkenteni a fertőzések esélyét. Helyes használatuk rendkívül fontos a terhesség alatt és a szülés után, amikor az intim szféráknak gyógyulniuk kell az elszenvedett sérülések után. Ezért az intimhigiéniai emulziók különleges helyet érdemeltek ki a nyugtató emulziók között.

Az intimhigiéniai emulziók természetes összetétele

Mivel az intim területek mennyire érzékenyek, az intim területekre szánt kozmetikumoknak elsősorban természetes, növényi alapú összetevőket kell tartalmazniuk. Kerülni kell az olyan irritáló anyagokat, mint a parabének, mesterséges tartósítószerek, színezékek és illatanyagok. Más irritáló anyagokat, például a nagyon erős mosószereket vagy a szürke szappant is kerülni kell, mivel ezek használata a nő intim területén élő jótékony laktobacillusok (lactobacillus baktériumok) eltávolításához vezet.

Mit tartalmazzanak tehát a természetes intimhigiéniai emulziók? Összeállítottunk egy rövid listát azokról az összetevőkről, amelyek kívánatosak lesznek bennük.

Tejsav

Ez egy természetes anyag, amely segít fenntartani a női intim terület megfelelő pH-értékét. A tejsavtámogatja a laktobacillusokműködését, és serkenti őket, hogy megvédjék a szervezetet a kórokozó mikroorganizmusok behatolása ellen. Ily módon csökkenti a fertőzések esélyét.

Növényi glicerin

A glicerin hidratáló tulajdonságairól ismert. Nyugtató hatással van a bőrre és a nyálkahártyákra, megfelelően hidratáltan tartja őket, és segít a hidrolipidköpeny újjáépítésében, amely véd a kiszáradás ellen.

Panthenol és allantoin

A panthenol és az allantoin a másik két fontos összetevő számos intimtáji emulzióban, mindkettő nyugtató hatású. Segítenek csökkenteni a bőrpírt, a viszketést és az égő érzést, valamint hozzájárulnak az intim terület gyors regenerálódásához bármilyen sérülés vagy betegség után.

Sheavaj (vagy más természetes olajok)

A legjobb intimhigiéniai emulziókban megtalálható vajak és növényi olajok hidratáló és tápláló összetevőket biztosítanak (sok vitamin csak zsírban oldódik). A glicerinnel együtt hozzájárulnak a lipidköpeny helyreállításához, és védő hatást gyakorolnak az érzékeny testre.

Növényi kivonatok

Számos intimhigiéniai emulzióban számos növényi kivonat található, amelyek a baktériumok, vírusok és gombák elleni védelmet szolgálják. Természetes módon, ezért kíméletesen és irritáció nélkül hatnak, miközben fertőtlenítő hatásúak is. Ily módon minimálisra csökkentik a fertőzések kialakulásának esélyét. A növényi kivonatok hozzájárulhatnak az intim terület megfelelő pH-értékének fenntartásához is.

Kocka emulzió

Megszoktuk, hogy az emulziókat üvegekben, sűrű krémek formájában árulják. Mit szólna egy olyan innovatívhoz, amely vízzel érintkezve emulzióvá alakul? Hatása megegyezik a klasszikus testápolóéval, de a forma számos előnnyel jár.

Először is, az emulziós kocka nagyon hatékony. Sűrített összetételű, amely segít gyorsan hidratálni, felfrissíteni és ugyanakkor megnyugtatni az intim szférákat. Nincs illatanyag és nem irritálja ezt a kényes területet. Ráadásul a kocka nagyon kényelmes utazáskor, mivel soha nem fog kifolyni a csomagolásból.

Az ökológiai szempontot is érdemes megemlíteni. Az emulziós kocka újrahasznosítható csomagolásban készül, és nem igényel műanyag palackok használatát (és ezáltal ártalmatlanítását). Emellett 100%-ban vegán termékként készült.

Változat kiválasztása