Az Ön vásárlása
Ajándék rendelése
Tovább a fizetéshez
https://static.nutridome.pl/svg/Nutridome_logotype_brand.svg

Akár 70%-os kedvezmények

Ingyenes kiszállítás 22 799 Ft feletti vásárlás esetén

Kategória

Márka

ÁR

Címke

Azsíros hajra valósamponok olyan kozmetikai termékek sorozata nők és férfiak számára, amelyek nemcsak megtisztítják a hajat a felesleges zsírtól, hanem helyreállítják a fejbőr egyensúlyát is, ami kiegyensúlyozott hajat eredményez. Tudja meg, milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük ezeknek a termékeknek.


Miért zsírosodik a haj?

A zsíros haj sok 25-50 év közötti ember problémája, és a férfiaknál valamivel gyakoribb, mint a nőknél. Az általános vélekedés szerint a zsíros haj genetikai eredetű, vagy hormonális egyensúlyzavarok okozzák, amelyek a faggyú túltermelődését okozzák.

A fejbőrön lévő túlzott faggyúmirigyek azonban más betegségekkel, sőt életmóddal is összefüggésbe hozhatók. A betegségeken (beleértve a pajzsmirigy- vagy idegrendszeri betegségeket) kívül például a helytelen táplálkozás, a magas stressz-szint vagy az erős mosószereket tartalmazó kozmetikumok használata is hozzájárulhat a faggyú túltermeléséhez.

Ennek következtében a haj mindenütt fénytelenné válik, kivéve a hajtöveket, ahol a faggyútól többnyire fényes. Tompa szálakba csomósodnak, tapintásra ragacsosak és zsírosak. Gyakran kellemetlen szaguk van, és még órákkal mosás után is piszkosnak tűnnek. Az ilyen jellemzők jelzik, hogy érdemes a megfelelő kozmetikumokhoz nyúlni.

Milyen jó sampon a zsíros hajra?

A zsíros hajat gyakran a saját cselekedeteink okozzák, beleértve a nem megfelelő, erős mosószereket tartalmazó kozmetikumokat. Ezért a zsíros hajra való jó samponnak enyhe hatásúnak és természetes összetételűnek kell lennie. Nem tartalmazhat erős tisztítóanyagokat.

A legjobb ötlet, ha olyan sampont választunk, amelyben a mosóanyagok természetes, növényi eredetűek, beleértve a kókuszszaponinokat is. A zsíros hajra való enyhe sampon nem tartalmazhat irritáló vagy nehezítő anyagokat sem, így nem okoz további göndörödést vagy ragacsosságot az amúgy is hajhullásra hajlamos hajban. Minden potenciális irritációs forrást kerülni kell, mint ahogyan .

A faggyúszabályozás

Azsíros haj ravaló samponoknak kíméletes összetételük mellett normalizálniuk kell a faggyúmirigyeket, hogy a haj és a fejbőr ne legyen többé túlzottan zsíros. Így hatásuk hosszan tartó lesz, és egészséges, frissnek tűnő szálakat biztosítanak. Remek ötlet, ha zsíros hajra való természetes sampont választasz tengeri sóval és aloe vera kivonattal. Az intenzív hatóanyagokkal dúsított tengeri só normalizálja a faggyúmirigyeket, és jól táplálja a bőrt. Az aloe vera gél hozzáadása nyugtató és hidratáló hatású, segít fenntartani a lipidek egyensúlyát, és csökkenti a zsíros hajjal gyakran együtt járó irritáció esélyét.

Zsíros haj a hajtöveknél, száraz haj a hajvégeknél.

A problémás haj egy különleges típusa, amely extra gondoskodást érdemel, az a haj, amely a tövénél zsíros, de a végeinél száraz. Ezeket a hajszálakat egyenetlen textúra jellemzi, gyakran fénytelenek, vékonyszálúak, és ugyanolyan intenzív ápolást igényelnek a hajvégeken, mint a száraz haj.

Ezért a tövénél zsíros hajra való samponnak is rendelkeznie kell . Nagyon hatékony tisztítást kell mutatnia a felesleges faggyútól, ugyanakkor hidratálnia és táplálnia kell a hajat. Érdekes ötlet lehet a zsályalevél kivonatot tartalmazó sampon használata, amely tisztító és normalizáló hatású, és megakadályozza a hajhullást is. A fenyőhajtás kivonattal együtt fertőtlenítő hatású, és tápláló ásványi anyagokat biztosít. Ezenkívül a fenyőhajtás-kivonat segít megvédeni a hajat a károsító tényezőktől, és lehetővé teszi a sérült hajvégek gyorsabb regenerálódását.

Változat kiválasztása